Het nieuwe gezicht van Utrecht

Het heeft jaren geduurd, maar nu is het gebied rond het Centraal Station in Utrecht bijna geheel gerenoveerd. Als je een paar jaar niet in deze buurt bent geweest, zul je er weinig van herkennen. De smalle doorgangen en donkere hoeken (ooit vol drugsverslaafden en andere ontheemden) hebben plaatsgemaakt voor moderne, mensvriendelijke architectuur. De foto hieronder lijkt een artist impression, maar is toch echt gewoon op een zaterdag in september gemaakt.

Het plein tussen het Centraal Station en Hoog Catharijne

Ook Hoog Catharijne en Muziekcentrum TivoliVredenburg zijn onherkenbaar veranderd. Het lelijke beton heeft plaatsgemaakt voor moderne elementen in frisse kleuren. Het aanbod aan horeca in deze buurt is de laatste tijd geëxplodeerd.

TivoliVredenburg

Verderop is de oude binnenstad ook steeds meer één groot terras. Neude en Ganzenmarkt rond het stadhuis zijn stevig in handen van de horeca. Het is lang geleden dat de Oude Gracht maar een paar terrassen langs het water telde: Bloem’s en het nog steeds bestaande Il Pozzo.

De Oude Gracht op een zaterdag in september

Vaste waarde blijft natuurlijk de Domtoren, al laat die zich tot zeker 2022 slechts stevig in steigers ingepakt aanschouwen.

De Domtoren, ingepakt tot 2022